Op de website worden alle kunstwerken getoond en is het niet verboden om tot aanschaf ervan over te gaan. Ingetegendeel zelfs, voor de kunstenaar is dit het grootste bewijs van uw waardering.

KASUM KASUMOV

K U N S T E N A A R

Home Over mij Kunst Gallerij Thema Exposities Contact

Een portret vol  persoonlijkheid

Liefst in levende lijve, maar een foto kan ook

Een borstbeeld of een portret in brons, dat staat ergens voor. Een eerbetoon aan een bijzonder iemand, een liefdevolle herinnering, een uiting van dankbaarheid, een ode aan schoonheid van het leven. Brons wordt mooier met de jaren en daarmee houdt het ook onze herinnering  levend. Hoe het ook zij, aan een bronzen beeld loop je niet zomaar voorbij. Het is een stijlvol en sprekend accent in menig interieur of tuin.

Dirk-web.jpg Natalia-web.jpg Ann-Inez-web.jpg Bas-web.jpg Kerim-web.jpg Riet (licht).jpg

Bij voorkeur ontmoet Kasum een model in levende lijve. De beweging, oogopslag, klankkleur van de stem dragen allemaal bij aan een goede beeldvorming en zijn onmisbaar om dat “karakter” te treffen, om die persoonlijke toets in het portret te krijgen. Daardoor gaat het beeld leven en komt het los van het harde materiaal waarvan het gemaakt is. Maar Kasum kan ook uitstekend werken vanaf een foto, of liefst meerdere foto’s of videobeelden die een totaalindruk geven van het model. Dat kan nodig zijn, bijvoorbeeld als een beeld bij wijze van verrassing cadeau wordt gegeven of aangeboden. Of voor een beeld van een dierbaar persoon die overleden is. In al deze gevallen zijn ook persoonlijke indrukken en herinneringen een welkome aanvulling om het beeld die gewenste levendigheid te geven.