Copyright © Alle rechten voorbehouden. Webdesign Kasum Kasumov

kasum kunstenaar
Home Over mij Werk Contact
Sociale Netwerken

Op de website worden alle kunstwerken getoond en is het niet verboden om tot aanschaf ervan over te gaan. Ingetegendeel zelfs, voor de kunstenaar is dit het grootste bewijs van uw waardering.

kasumov
Thema Galerie Exposities

g+

Opleiding

Kasum Kasumov (Baku, 1961) volgde de opleiding beeldhouwen aan de Kunstacademie in Baku (Azerbeidzjan) en werkte tijdens zijn stageperiode in de Hermitage in Sint Petersburg. Hij woont sinds 1999 in Nederland.

Volledig gespecialiseerd

   Marmer, graniet, hardsteen, klei, was, brons,    het zijn bekende materialen voor Kasum. Qua    formaat kent hij geen grenzen; hij kan een    prachtig portret op ware grootte maken (zie    onder "portretten"), maar ook een monumentale    (wand)sculptuur.

   Sinds 1985 exposeert Kasum regelmatig. Tot    1999 in Baku, daarna in Nederland (Exloo,    Groningen, Roden, Utrecht). Hij voert grote    opdrachten    uit voor particulieren en overheid.

Waarom kiezen voor Kasum kunst?

De uitstraling van Kasum’s kunstwerken maakt men nieuwsgierig. Zijn kunst combineert spiritualiteit met inzichten uit de filosofie en spreekt op deze manier velen aan. Ieder kunstwerk begint en eindigt met impressies uit het dagelijks leven, verpakt in een persoonlijke stijl. Hierbij komen onder andere thema’s zoals liefde en levenskracht aan bod.

Kasum’s werkwijze:

Kasum is zeer gedegen opgeleid tot een professioneel kunstenaar. Hij is vertrouwd met de overlegaanpak van eerste schets naar tussenpresentaties en uitvoering. In elk stadium is hij graag de regisseur van zijn eigen werk, met een ijzeren discipline in budgetbewaking, planning en kwaliteitsvolle realisatie. Hij geeft suggesties voor planning, waardoor er op een efficiënte en gemakkelijke wijze het resultaat van een zeer krachtige en uiterst waardevolle kunst bereikt kan worden. Die kunst kan als een spiegel zijn waarin we onszelf zien, maar ook een maatstaf waaraan we ons leven aan kunnen opmeten.

Professionele kunstwerk voor altijd  en eeuwig

Met het maken van kunst, schep ik mijn eigen wereld. Een wereld waarin er contact is tussen mijn ziel en mijn kunst, en wat ik graag met men wil communiceren door middel van tekens en elementen in mijn kunstwerk. Ik houd je een spiegel voor waarin je je ware zelf kunt zien, en waardoor je op een bewuste manier naar jezelf kan kijken. Als je weet wie je bent, dan straal je dat ook uit. Zorg ervoor dat je identiteit en imago in balans zijn. Van leven, liefde en droom tot specifieke tekens en voorwerpen: mijn beelden vertellen iets over onze angsten en verlangens, werk en intuïtie. Daarnaast heb ik een beknopte uitleg over elk van mijn werken staan.

Leer Leven

Ik ben opgegroeid en opgeleid in de Sovjet tijden, met de droom dat de wereld aan je voeten ligt en met het idee: “Je hebt alle kansen om alles eruit te halen wat erin zit.” Maar dan komen de twijfels. Hoe val ik op tussen al die grootmeesters, die verantwoordelijk zijn voor mijn enthousiasme voor kunst? Zal mijn kunstwerk indruk maken op iemand of zullen mensen mijn boodschap begrijpen?  Als ik het even niet meer weet, maak ik nieuwe kunstwerken. De tijd is gekomen de droom die me in het vooruitzicht werd gesteld na te jagen.

Kunst Leven Hallo. Ik ben Kasum Kasumov Ik ben een kunstenaar, gespecialiseerd in  het aanbieden van kunst met een  persoonlijk tintje Over mij

Publicaties